Nákupy s netradiční příchutí

17. března 2011 v 20:23 | Ruchie |  Ostatní
Před pár dny jsme se s přítelem rozhodli, že vyrazíme na nákupy do Olympie a do Avionu. A to jsme ani netušili, na co tam narazíme. Dokonce jsem se museli o dva dny později vrátit, protože nám několik věcí nedalo spát.

Už delší dobu jsem se chtěla podívat do brněnského Marks&Spencer, konkrétně do oddělení potravin. Spíš bych měla napsat do "koutku" s potravinami, protože je to opravdu stísněný prostor. Přesto jsme tam nad několika kousky téměř slintali. Naan bread, citrónový krém a jiné dobroty na nás volali z regálů. Nakonec jsme si však odnesli marmeládu z rebarbory a zázvoru. Tato (pro nás) velmi zvláštní kombinace slibovala zajímavý chuťový zážitek.

Pár metrů od prodejny Marks&Spencer nás čekal jiný, o poznání menší obchůdek. Nabízel nejrůznější čokolády a tak jsme nemohli odolat. Náš původní záměr byl "jenom se podívat", ovšem odcházeli jsme s čokoládou s příchutí levandule a s belgickou pralinkou s pomerančem.



Doma jsme se pustili do ochutnávání. Rebarborovo-zázvorová marmeláda opravdu nezklamala. Sladká a pálivá zároveň, výrazná a neotřelá. Oběma nám velmi chutnala.
Pomerančová pralinka byla dobrá, ale ničím zvláštní. Zato levandulová čokoláda... mmmm. Až do ochutnání jsem si nedovedla představit její chuť. Ovšem stačí malý kousek a víte - toto je levandule. Chutná přesně tak, jak voní. Popsat se to nedá. Pro mě úžasné.


Ale tyto dvě pochoutky nebyly jediným naším nákupem. Navštívili jsme také několik obchodů s elektronikou a koupili jsme dva pomocníky do kuchyně. Prvním, zcela neplánovaným, byl toustovač-vaflovač-gril. Nejlevnější verze stála cca 700 korun. Doma toustovač už máme, ale kdo by odolal čerstvým vaflím? Takže ten starý možná poputuje k nějakým příbuzným nebo známým a ten nový jsme hned ten večer otestovali. Vafle byli výborné.


Tím druhým pomocníkem je jednoduchá a přitom geniální věc - mlýnek na kávu. Kromě kávových zrn rozemlel i mandle a prý zvládne i lněná semínka a tak podobně (samozřejmě výrobce uvádí, že se v něm má mlít pouze káva, ale zvídaví a neposlušní majitelé si dělají, co se jim zachce). A protože u nás mandlovou mouku na macarons seženete jen velmi těžko, je takový mlýnek velmi prospěšný. Nemluvě o té skvělé, čestvě namleté kávě.


A co ten poslední snímek? Koupili jsme fotoaparát. Už žádné fotky z mobilu. Syky už nemusí trpět mé dotírání "prosím, nepůjčil bys mi na pár dní foťák?". Musím říct, že obdivuji jeho klid, když mi ho půjčoval. Občas jsem totiž dost nešikovná. Jeho foťáku se naštěstí nikdy nic nestalo. Ale zpátky k tomu našemu. Nebudu tady zveřejňovat, co to je za model ani kolik stál, protože laici by nejspíš říkali "cože, tolik?" a fotografové "cože, s takovým foťákem dělá tak blbý fotky?". Bude to chtít trochu práce a trpělivosti, ale věřím, že se s ním naučím docela dobře fotit. Kdoví, třeba tu jednou budou i fotografie hodné profesionála. Ale to bude chtít hodně času a úsilí.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ludmila K. Ludmila K. | 20. března 2015 v 10:00 | Reagovat

Ahoj. Není káva namletá v takovém mlýnku hořká? Četla jsem http://www.kafemleti.cz/tristivy-mlynek-na-kavu/ a prý by ji mohl přepálit. Vybrala jsem si podobný mlýnek, není tak drahý, ale bojím se, aby káva nebyla hořká.

2 Ruchie Ruchie | 20. března 2015 v 11:12 | Reagovat

Ahoj. Je tam urcite nebezpeci prepaleni, proto ji meleme jakoby na casti. Misto toho, abych drzela tlacitko stisknute po celou dobu mleti, tak ho spis vzdy zmacknu jen na par vterin, par vterin tomu dam pauzu a pak zase. Nevim, jestli to vysvetluju srozumitelne. Ale lepe se tak i kontroluje hrubost namleti. Timto zpusobem mi to prislo v poradku, ale je pravda, ze nejsem zase takovy kafomil, mozna, ze nejaky fajnsmekr by to poznal. Ja jsem ale spokojena.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama